MAS benadrukt het omdoen van een reddingsvest
10 Mar 2015, 02:00
foto
Michel Nathoe, voorzitter Belangenorganisatie Veerboothouders Commewijne, (links) en Lloyd Gemerts van de MAS geven het startsein voor campagne 'reddingsvest'. (Foto: Raoul Lith)


‘Het reddingsvest, daar red je levens mee!’ is het motto waarmee de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) een voorlichtingscampagne is begonnen. Hiermee wil de MAS boothouders en hun passagiers aanmoedigen en versterken om een reddingsvest om te doen. Met het vastmaken van een poster in een veerboot die de route Paramaribo-Meerzorg onderhoudt, is het startsein gegeven. Ook zijn er flyers verstrekt aan passagiers op de steiger in Meerzorg.

“Als een calamiteit zich voordoet, is de tijd meestal te kort om te handelen als je in het water terechtkomt. Zij die zich op een boot bevinden, dienen te allen tijden een reddingsvest bij zich te hebben. Het is niet alleen belangrijk om zo een reddingsvest bij je te hebben, maar dat je het op de correcte manier aan hebt”, zegt Lloyd Gemerts, manager maritieme administratie bij de MAS. Hij geeft aan dat het nog voorkomt dat passagiers geen vest om hebben. Het dragen van een reddingsvest is sinds 12 september 2011 verplicht gesteld door de overheid.

“We zijn bijzonder trots en voelen ons vereerd met de launch van deze campagne”, zegt Michel Nathoe, voorzitter Belangenorganisatie Veerboothouders Commewijne. Volgens hem doen de boothouders er alles aan om de passagiers zo veilig mogelijk te transporteren. “Vanaf het begin van het traject leggen we de mensen uit dat ze de vesten moeten aantrekken. Vaak genoeg werkt eenieder mee, maar dan halverwege de oversteek zie je sommigen hun vest al uit trekken”, zegt Nathoe. Hij hoopt dat door deze actie mensen beseffen dat ze ook zelf initiatief kunnen nemen en de reddingsvesten aanhouden.

Nathoe zegt dat er 67 boothouders zijn aangesloten bij de organisatie die vijf trajecten onderhoudt (Meerzorg, Nieuw Amsterdam, Montresor, Marienburg en Domburg). “Alles is wettelijk vastgelegd en wij houden ons daaraan. Alleen de passagiers helemaal aan onze zijde krijgen moet rondkomen”. Gemerts merkt op dat de boothouders er op moeten toezien dat de passagiers de vesten aan doen en aanhouden. Zij zijn de verantwoordelijke op de boot. Deze campagne duurt het heel jaar door.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May