Coulor-Hasselbank van DRS: Vrouwen drijvende kracht
08 Mar 2015, 19:10
foto
Henna Coulor-Hasselbaink, ondervoorzitter DRS.


In vele organisaties zijn vrouwen de drijvende kracht en het meest gemotiveerd. Vrouwen durven tegenwoordig dan ook meer. Een trend die zich wereldwijd voltrekt. Vooral op het sociaal vlak profileren vrouwen zich als krachtige drijfveren om het leven en/of leefomstandigheden van anderen te verbeteren. Henna Coulor-Hasselbaink, ondervoorzitter van de partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven, zegt geen uitzondering hierop te vormen.

“Op sociaal vlak ben ik heel veel bezig met begeleiding van kinderen en jongeren. Ik probeer altijd een open oor te hebben voor anderen en vooral voor deze groep. Ik merk dat ze met tal van problemen zitten en soms hebben ze alleen maar een
luisterend oor, een bemoediging of een schouderklopje nodig om uit bepaalde impasses te geraken”, Coulor-Hasselbaink. Haar reden om de politiek in te stappen is dan ook om structureel veel meer aandacht te geven aan het welzijn van kinderen en jongeren. Volgens de DRS ondervoorzitter heeft de politiek tot nu toe weinig belangstelling voor deze groep. “Pas als ze stemgerechtigd zijn, zijn politici bereid extra aandacht te geven aan jonge Surinamers. “Vrouwen, moeders en aanstaande moeders van Suriname wil ik oproepen bij de komende verkiezing hiermee rekening te houden. Kies bewust; kies niet alleen voor jouw eigen belang maar vooral voor de toekomst van jouw kinderen en kinds kinderen”.

Coulor-Hasselbank geeft aan dat haar keuze voor DRS niet moeilijk is. “DRS is sinds 1949 bij de oprichting van de Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV), dé partij die het gezin en het gezinsleven als belangrijkste pijler heeft. Stabiele gezinnen dragen zorg voor een gezonde samenleving, vermindering van drop-outs en vermindering van andere sociale problemen zoals criminaliteit”. Haar motto is dan ook: “Je kan nooit een ladder beklimmen met jouw handen in je zak!”

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. DRS wenst aan alle vrouwen, in het bijzonder de Surinaamse vrouw, een welverdiende en uiterste fijne Dag van de Vrouw toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May