Rol van de vrouw moet in alle lagen voelbaar zijn
08 Mar 2015, 04:00
foto
Veel vrouwen op de bijeenkomst van de PL in Clevia.


De bijdrage, rol en aanwezigheid van de vrouw moeten in alle lagen van de samenleving kenbaar en voelbaar zijn. Vrouwen leveren op sociaal, economisch en maatschappelijk gebied een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname. Dit zei Abigail Lie A Kwie, hoofdbestuurslid van de Pertjajah Luhur (PL) tevens ex-onderminister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vrijdagavond tijdens een wijkvergadering van de partij te Clevia.

Zij maakte er gewag van dat ondanks de successen die vrouwen in de afgelopen jaren hebben kunnen bewerkstelligen, er toch een grote inhaalslag moet worden gemaakt. Vrouwen hebben vandaag de dag nog steeds te kampen met grote uitdagingen zoals huiselijk geweld en de huisvestingsproblematiek. Daar moet dringend aandacht aan worden besteed. Voor deze vrouwen moet er rechtsbescherming zijn, vindt Lie A Kwie. “Wij moeten ervoor zorgen dat vrouwen in bepaalde functies worden gekend, zowel binnen de politiek alsook binnen het ondernemerschap. Overal moeten de vrouwen aanwezig zijn,” zei de voormalige onderminister.

Volgens Lie A Kwie is dit de reden waarom de PL serieuze stappen heeft ondernomen om vrouwen die beschikken over de juiste capaciteiten, deskundigheid en de juiste attitude, de ruimte te geven zich te profileren. Zij deed een beroep op andere politieke partijen en organisaties om vrouwen ook dezelfde ruimte te bieden. Lie A Kwie merkte op dat bij de huis-aan-huisacties het grootste deel van de deelnemers uit vrouwen bestaat. Het is dan alleszins rechtvaardig om bij het invullen van topposities ook de vrouwen te gedenken. Het PL-hoofdbestuurslid prees zichzelf gelukkig deel uit te maken van een partij die, voor wat dit stukje betreft, voor haar een lichtend voorbeeld is.

Extra aandacht
Aan alle mannen is gevraagd om vandaag extra aandacht te besteden aan de rol die de vrouw inneemt binnen de samenleving. Tijdens de wijkvergadering maakte PL-voorzitter Paul Somohardjo ook bekend dat kandidaten van de Pertjajah Luhur die onder andere DNA-, DR- en RR-posten willen bekleden, op die dag hun kookkunsten zullen vertonen op het partijcentrum te Beekhuizen. Somohardjo is er vast van overtuigd dat V7 alle 17 rr-zetels van ressort Blauwgrond, waarvan Clevia deel uitmaakt, zal binnenhalen.

Ondervoorzitter van de PL tevens ex-minister van Binnenlandse Zaken, Soewarto Moestadja, is er ook van overtuigd dat het niet mis kan gaan wanneer de achterban van de partij trouw en vastberaden haar stem zal uitbrengen op 25 mei. Hij bracht het goed opgekomen publiek in herinnering dat 30.948 Surinamers in 2010 hun stem hadden uitgebracht op de partij. De PL is thans de derde grootste partij in Suriname. Volgens Moestadja kan het niet anders dat wanneer een partij met zoveel kiezers en zes DNA-zetels het ook nog aandurft om een waardige en betrouwbare presidentskandidaat te presenteren, dit inhoudt dat de PL na 25 mei mede regeringsverantwoordelijkheid zal dragen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May