'Nog heel veel uitdagingen en barrières te overwinnen'
07 Mar 2015, 18:00
foto


(Aangeboden)

Empowering Women...Empowering Humanity...PICTURE IT! Met dit thema luiden wij op 8 maart 2015 de Internationale Dag van De Vrouw in.
De Nationale Partij Suriname (NPS) en De Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS) erkennen en juichen de vooruitgang en het succes geboekt door vrouwen in de afgelopen jaren toe. Vrouwen leveren hun bijdrage heden ten dage in alle sectoren van de maatschappij, ook in technische beroepen. Op deze dag vieren wij dan ook de positieve ontwikkelingen die vrouwen persoonlijk maar ook als maatschappelijke groepering mee maken.

Toch zijn er nog heel veel uitdagingen en barrières te overwinnen, waardoor er nog lang geen sprake is van gelijke behandeling en gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen op internationaal en nationaal gebied.
Nog steeds verdienen mannen meer dan vrouwen voor het zelfde werk.
Geweld tegen vrouwen is een fenomeen waar vrouwen dagelijks mee geconfronteerd worden. Armoede, analfabetisme en mensenhandel zijn enkele van de vele uitdagingen waaraan vrouwen bloot gesteld worden.

Nu de balans 20 jaren na de Beijing Declaration and Platform for Action opgemaakt wordt zijn de eerdere positieve verwachtingen ten aanzien van gender-gelijkheid inmiddels bij gesteld. Niet eerder dan in 2030 wordt verwacht dat de achterstand die vrouwen hebben op mannen mogelijk ingelopen zal worden.
De trend in Suriname zal niet anders zijn.Zeker niet als wij in ogenschouw nemen dat de participatie van vrouwen in Parlementen wereldwijd eind 2013 een percentage van 21.8 procent bedroeg en in onze regio 25.2 procent.

Met slechts een vrouwelijke minister en 13.7% vrouwelijke DNA-leden lopen wij ver achter in de wereld en onze regio. Suriname heeft anno 2015 nimmer een vrouwelijke president of vice president gehad, terwijl landen in onze regio waaronder Chili, Argentinië, Trinidad en Tobago en Jamaica vrouwelijke regeringsleiders hebben.
NPS en Stg.VPAS zijn van mening dat hierin verandering moet komen. Met de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2015 voor de deur hebben wij vrouwen en vrouw-vriendelijke mannen een unieke gelegenheid om het getij te keren.
Hiervoor zijn 2 woorden en heel veel daden nodig; verandering en samenwerking.
Picture it... Alle stemgerechtigde vrouwen besteden extra aandacht aan alle door de verschillende politieke partijen gepresenteerde vrouwelijke kandidaten en onderwerpen ze aan een kritische beschouwing. Een voor een.
Picture it:
Vrouwen kiezen bewust voor verandering in de vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek.
Picture it:
Vrouwen maken een zodanige keuze dat beleidsbeslissingen op het hoogste politieke niveau niet meer alleen door mannen gemaakt worden.
Picture it:
Vrouwen bepalen bij de komende verkiezingen met hun stem dat zij mede richting wensen te geven aan de ontwikkeling van ons geliefd land.
Picture it :
Vrouw-vriendelijke mannen werken samen met vrouwen om verandering in de achtergestelde positie van de vrouw in de politiek teweeg te brengen.

Empowering Women - Empowering Humanity
Picture it :
Het verkiezingsjaar 2015 wordt 'Het jaar van de grote doorbraak van vrouwen in de Surinaamse politiek'.

NPS en Stg.VPAS blijven positief gestemd mede op grond van de zelfwerkzaamheid, know-how en capaciteit van de Surinaamse vrouw.

Tot slot feliciteren wij de totale gemeenschap met De Internationale Dag van de Vrouw en nodigen u uit voor onze Un Tranga Uma Karaoke Borrelavond op zondag 8 maart 2015 van 18 tot 23 uur in het CCS aan de Henck Arronstraat.
Samen maken wij er een gezellige, vrolijke en zangrijke avond van.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May