Bushouders nog onzeker over contract met NVB
23 Feb 2015, 16:00
foto
Het OBS-bestuur tijdens de persconferentie in Hotel Krasnapolsky. Van links naar rechts: Radjesh Ori, Kenneth Themen (voorzitter), Lucien Simons en Iwan Woon. (Foto: Ruiz Kartoredjo)


Ruim 25 bushouders zijn al langer dan een maand onzeker over hun toekomst. Hun contract is niet verlengd door het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB). Van de een op de andere dag kregen ze een brief van twee zinnen. Op een persconferentie vandaag zei Kenneth Themen, voorzitter van Organisatie van Bus- en Boothouders Suriname (OBS), dat hij twee weken geleden een positief gesprek had met NVB. De contracten zouden worden verlengd, maar die actie is uitgebleven.

Donderdag zullen de OBS en de NVB weer rond de tafel zitten om dit probleem verder te bespreken. “Ik geloof dat er een oplossing komt. Als het dan nog uit blijft, zullen we hogere stappen ondernemen”, zegt Themen. Het contract van deze bushouders eindigt op 9 maart.

Themen benadrukt dat uit de korte brief niet blijkt, waarom het contract van de bushouders niet wordt verlengd.
De bushouders verwachten een verlenging”, benadrukt hij. De OBS-voorzitter zegt ook dat de bushouders failliet zullen raken als hun contract niet verlengd wordt.

De OBS is van mening dat de bushouders als ondernemers hebben geïnvesteerd in de loop der jaren. Zij hebben de ondersteuning nodig om hun zaak verder te kunnen uitbreiden. “Wat de NVB vandaag is, hebben ze te danken aan deze bushouders die sinds 1992 hun diensten verlenen”, stelt Themen.

Ruiz Kartoredjo
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May