Onderafdelingen Para staan niet achter brief voorzitters
22 Feb 2015, 16:11
foto
NPS-onderafdelingen Para staan voor in de zaal en distantiëren zich in een motie van de brief waarin voorzitters het vertrouwen hebben opgezegd in de afdeling Para en het hoofdbestuur van de NPS.


Assembleelid Patrick Kensenhuis was niet aanwezig op het bijzondere congres van de NPS dat vandaag in Grun Dyari is gehouden. Hij heeft geen ondersteuning gekregen van de onderafdelingen van Para op het congres.

De drie onderafdelingen en twee werkgroepen van Para hebben zich gedistantieerd van de brief die de voorzitters hebben geschreven naar het afdelingsbestuur en de leiding van de partij. Alle onderafdelingen van Para hebben te kennen gegeven dat ze niet zijn geraadpleegd. Zij vinden dat het hier om een ondemocratische handeling gaat. De gehele afdeling Para heeft zich gedistantieerd van de voorzitters van de 3 onderafdelingen en de twee werkgroepen. Zij willen vervanging van deze voorzitters. De besturen van de onderafdelingen zijn nog in tact.

De Paranen vinden dat het gaat om soloacties van de voorzitters. Kensenhuis heeft eerder te kennen gegeven aan Starnieuws dat hij geen belangstelling meer heeft om kandidaat te zijn van de NPS. Hij vindt dat er een onwerkbare situatie is ontstaan. Kensenhuis overweegt serieus om een eigen fractie te vormen in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May