Alle politieke partijen staan achter gedragscode
21 Feb 2015, 14:00
foto
OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos blij met de gedragscode. (Foto: Raoul Lith)


Alle politieke partijen die aanwezig waren op de speciale bespreking met president Desi Bouterse vrijdag, staan achter de gedragscode waarover er gesproken is. Namens de partijen hebben de vertegenwoordigers van DOE, Pertjajah Luhur en VHP samen met de president de verklaring ondertekend.

Perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, deelt Starnieuws mee dat er een misvatting is alsof de partijen die de verklaring niet ondertekend hebben, niet hierachter staan. Afgesproken is tijdens de vergadering dat namens hen de verklaring ondertekend zou worden. Deze personen zijn nagebleven om te kunnen tekenen.

De vertegenwoordigers van onder andere de SPA, A Nyun Combinatie, ABOP, NPS, PVF, PBO, Ping, DOE, VHP, Pertjajah Luhur en NDP hebben na afloop van de vergadering tegen journalisten gezegd dat de bijeenkomst goed was. Zij onderschrijven dat er een gedragscode moet komen, waardoor op politieke podia anderen niet worden neergehaald. Na de verkiezing moet er verder met elkaar worden gewerkt.

De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer van Dijk-Silos is heel blij met de afspraken die gemaakt zijn over de ethische code. Zij vraagt hier sinds 2005 om. Door deze code zullen mensen elkaar niet meer uitschelden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May