Bewoners Weg naar Zee blij met toezeggingen president
20 Feb 2015, 19:03
foto
President Desi Bouterse en gezelschap krijgen een rondleiding door het Bedevaartsoord van pandit Ramon Bajnath en de plek waar de dijk is doorgebroken. (Foto: Edward Troon)


De gedupeerde bewoners van Weg naar Zee en pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, zijn blij met de toezeggingen die president Desi Bouterse ter plekke heeft gedaan vanavond. Er worden vanuit het crematorium en de Brantimakkaweg hulpdammen opgeworpen. Deze zullen door heel hard werken afkomen, voordat de volgende extreem hoge springvloed komt rond 20 maart. Nagegaan wordt hoe het Bedevaartsoord behouden kan blijven, want dat is een enorme opgave.

Bajnath heeft een hartstochtelijk betoog gehouden voor behoud van het Bedevaartsoord, de plek waar de Allerhoogste jarenlang wordt aanbeden. Tijdens 'Ganga Nahaan' komen duizenden gelovigen zich reinigen in de Atlantische Oceaan. "Ik heb hier 32 jaar lang bloed vergoten om het oord op te zetten en te behouden", deelde de pandiet mee aan de president en zijn echtgenote. "Als het oord niet behouden kan worden, dan hoef ik er ook niet meer te zijn...", stelde Bajnath. Hij voelt zich zeer vereerd met het bezoek van het staatshoofd. Na Jules Wijdenbosch is Bouterse de tweede president die de heilige plek heeft bezocht.

Het bureau van de first lady heeft de getroffen bewoners, die opgevangen worden in het gemeenschapshuis, voedselpakketten geschonken. De ruim vijftien kinderen hebben ook speeltjes gekregen. Bouterse merkte op dat in deze moeilijke dagen de regering haar medeleven betuigt. Minister Rabin Parmessar (Openbare Werken) is sinds gisteren voor de derde keer in het gebied. Hij hield een bijeenkomst met de bewoners vanmorgen, waarbij af en toe de emoties hoog oplaaiden. Vanavond met de president erbij, ging het gemoedelijk aan toe. De mensen die 's morgens nog boos waren, waren nu zo kalm dat ze niet eens het woord wilden voeren. De president heeft ter plekke besloten een derde ploeg in te zetten om de noodoplossingen zo snel mogelijk in orde te hebben. Nagegaan zal worden hoe het Bedevaartsoord ondanks alle technische problemen, behouden kan blijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May