Girjasing doet voorstellen voor aanpak fileforming bij brug
21 Feb 2015, 12:00
foto
DNA-lid Sheilendre Girjasing


DNA-lid Sheilendra Girjasing heeft bij een bezoek aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie vragen gesteld over de werkwijze van de Motor Surveillance Dienst (MSD) bij het aanpakken van de dagelijkse filevorming op en nabij de Wijdenboschbrug, de Willem Campagne- en Van ’t Hogerhuysstraat. Het gesprek met Tjin Liep Shie verliep in een “open en constructieve sfeer”, zegt Girjasing.

Vooral de bewoners van Commewijne die voor werk over de brug moeten, hebben last van de filevorming. Girjasing zegt dat door de vele auto’s op de weg er snel files ontstaan en dat de politie haar best doet om dit ongerief tot een minimum te beperken. Hij vindt echter dat de politie, naar behoefte, langer op haar post moet blijven, om te voorkomen dat het verkeer afhankelijk is van de verkeerslichten en het onderling verkeersfatsoen. Filevorming doet zich dagelijks voor van maandag tot en met vrijdag.

Girjasing stelt onder meer voor dat er met ijkpunten wordt gewerkt. De politie zou bijvoorbeeld voorbij Suroto van de verkeerslichten over moeten nemen. Hij vraagt dat de politie ook in de weekenden assistentie verleent, omdat dan vanaf half 7 tot half 9 ‘s avonds op Meerzorg een file ontstaat. Girjasing denkt dat zijn voorstel, om na de Wijdenboschbrug een linkse afslag te maken naar de Mangrovestraat, zeker zal bijdragen aan het verminderen van filevorming.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May