Breaking News: Dam Weg naar Zee doorgebroken
19 Feb 2015, 23:28
foto
Metershoge golven bij crematieoord te Weg naar Zee.


Op diverse plekken is door de extreem hoge waterstand te Weg naar Zee, de dam doorgebroken. De situatie is zo erg dat ruim twintig oudere personen en kinderen met hulp van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en de brandweer, elders zijn ondergebracht. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken is zich donderdagavond ter plekke gaan oriënteren. Vrijdagochtend zullen herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Gedacht wordt aan hulpdammen. De bewindsman en zijn staf zijn nu in vergadering.

Kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van NCCR, zei iets na 23.00 uur aan Starnieuws dat niet alle seniorenburgers die gevaar lopen bij het Bedevaartsoord, van de plek weg willen. Hij probeert hen te overtuigen om toch elders de nacht door te brengen. Een deel van de seniorenburgers heeft onderdak gevonden bij particulieren. Ook de kinderen zijn geëvacueerd. Slijngaard deelt mee dat het water tot binnen is doorgedrongen, waarbij ook bedden nat zijn geworden. Er is een veilig heenkomen voor hen gevonden.

Minister Parmessar merkt op dat de hoge waterstand vrijdagavond werd verwacht. "Dat het water zo hoog zou stijgen, was niet voorzien. Het is te donker om in de nacht meer te doen dan humanitaire hulp te bieden", deelt de bewindsman mee. Hij zegt dat de financiering voor de 8 kilometer dijk in een afrondende fase is. De Islamic Development Bank (IsDB) heeft drie missies uitgevoerd in het gebied. Parmessar verwacht dat medio dit jaar de financiering rondkomt. De minister zegt dat op meerdere plekken in het land rapportages van de hoge waterstand binnen zijn gekomen. Over de Anton Dragtenweg stroomde het water op verschillende delen over de weg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May