Chinees Nieuwjaar wordt uitbundig gevierd
19 Feb 2015, 18:00
foto
President Desi Bouterse krijgt een brasa van de Chinese ambassadeur Yang Zigang. (Foto: René Gompers)


Het Chinees Nieuwjaar wordt uitbundig gevierd bij de Kamer van Koophandel & Fabrieken. De Chinese gemeenschap is blij met de officiële nationale dag. Een tweede bijzonderheid is dat alle Chinese verenigingen het feest gezamenlijk vieren. Menig bezoeker kan zich makkelijk in China wanen op de Miao Foei Bazaar, die een paar uur geleden is geopend. Op de bazaar maakt het publiek kennis met de Chinese cultuur en kunst.

President Desi Bouterse is op grootse wijze binnengehaald. Vanaf de auto tot aan zijn tafel werd de president vastgelegd door de pers en de aanwezigen. Uiteraard werden enkele Chinese ‘broeders en zusters’ persoonlijk door Bouterse begroet, een actie die voor nog meer fotomomenten zorgde. Vanaf zijn aankomst is een strak programma afgewerkt voordat de gasten tot de grootse gezamenlijke lunch overgingen. De president heeft, anders dan tot nu toe de traditie was, geen toespraak gehouden.

Ambassadeur Yang Zigang van de Volksrepubliek China en Allan Cheng Kwok Shung voorzitter van Suriname Chinese United Association (SCUA) zijn de regering dankbaar voor de bereikte mijlpaal en geven aan dat het als historisch wordt ervaren. “De droom van vele generaties Chinezen is in vervulling gegaan”, merkte de diplomaat op. “De Chinese gemeenschap is een belangrijk deel van de bevolking en levert grote bijdrage aan de opbouw van het land. Het toekennen van de dag ervaren we als erkenning.”

Om de dankbaarheid te tonen is er SRD 50.000 geschonken aan vijf tehuizen. Op zondag is voor het groter publiek een acrobaten show in het Anthony Nesty Sporthal gepland. De toegang is gratis. De bazaar op het KKF-terrein duurt tot 20.00 uur.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May