Somohardjo: Miranda slaat plank volledig mis
19 Feb 2015, 02:00
foto


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo-Noordoost slaat volgens de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, de plank volledig mis. Hij is het niet eens met de dc dat op basis van het rechterlijke vonnis PL toestemming moet vragen aan NV Havenbeheer om activiteiten te houden op het terrein aan de Mangrovestraat.

Dit zegt Somohardjo in reactie op het voornemen van de dc om slechts onder bepaalde voorwaarden vergunning te verlenen aan de car audio battle die Pertjajah TV heeft gepland op 28 februari. “Dit is een vorm van rancune, maar we laten ons niet uit het veld slaan. Niemand gaat ons intimideren, we gaan door met onze activiteiten. We hebben overal in het land genoeg partijcentra, daarvan kunnen we gebruik van maken. En als het moet, zullen we zelfs op het Onafhankelijkheidsplein vergaderen. We laten ons niet klein krijgen,” zegt Somohardjo ferm.

Uit het vonnis van de rechter blijkt dat het terrein inderdaad aan NV Havenbeheer is toegewezen, maar zowel de Staat Suriname als NV Trailblazers hebben hiertegen beroep aangetekend. De PL-voorzitter benadrukt dat op basis hiervan het terrein nog steeds op naam staat van NV Trailblazers, en als zodanig niet aan NV Havenbeheer, totdat ook in hoger beroep vonnis is gewezen. Er is geen toestemming nodig van NV Havenbeheer om welke activiteit dan ook te organiseren op het terrein. Somohardjo zegt dat advocaat Frank Truideman reeds heeft gepoogd contact te maken met de dc om hem middels een hypothecair uittreksel van het GLIS te bewijzen dat het terrein nog steeds staat op naam van NV Trailblazers. Miranda was op dat moment niet te bereiken voor de raadsman van PL.

Directeur Bronto Somohardjo van NV Trailblazers zegt desgevraagd bij het districtscommissariaat te zijn geweest voor het ophalen van de spoedbrief aan de PL, waarin dc Miranda de voorwaarden voor het verlenen van een vergunning zou hebben aangegeven. Echter blijkt dat er helemaal geen brief is. Voorts blijkt na afstemming met advocaat Truideman dat het vonnis de raadsman nog niet eens bereikt heeft. Met het uittreksel van GLIS in de hand, waarin aangegeven staat dat het terrein op naam staat van NV Trailblazers, verzekert Bronto Somohardjo dat de geplande car audio battle normaal voortgang zal vinden. “Men hoeft echt niet bang te zijn dat het niet meer doorgaat,” zegt de directeur van Trailblazers.
Advertenties