Simons maakt gelijk werk van kwestie Sasur
18 Feb 2015, 11:00
foto
Deelnemers aan de protestdemonstratie op weg naar De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft beloofd dat zij onmiddellijk werk van zal maken om na te gaan hoe het mogelijk is dat de kwestie van muziekauteursrechten weer is opgelaaid. Zij had gedacht dat deze zaak achter de rug was, na eerdere acties die ondernomen zijn. Het ministerie van Justitie en Politie heeft de beschikking van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) reeds ingetrokken. Sasur is licentiehouder en kan toch nog doorgaan om via de rechter beslag te leggen op bedrijven.

De Surinaamse Artiesten Vereniging, Vereniging van Surinaamse Organisatoren, de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname hebben mede namens de gemeenschap zojuist een petitie overhandigd aan Simons. Zij vragen om Sasur stop te zetten. Benadrukt wordt dat door de activiteiten van Sasur ondernemingen in gevaar komen. Door dreigende sluiting van mediabedrijven, zal de gemeenschap worden geschaad. "Sasur gaat tekeer als een olifant in een porseleinen kast". De indieners van de petitie vragen De Nationale Assemblee om zo snel mogelijk ordening en regulering te brengen. Aangedrongen wordt op transparantie en verantwoording van Sasur.

Simons zei dat ze samen met juristen bezig is de zaak te bestuderen. Naast de intrekking van de beschikking moesten nog meer maatregelen getroffen worden. De assembleevoorzitter bekijkt of wettelijke regels aangepast moeten worden. Over de op handen zijnde veiling van SRS, zei Simons dat dit voorkomen moet worden. Dan kijkt ze hiervoor richting regering omdat het om een staatsmedium gaat. De indieners van de petitie rekenen er op dat de belangen van het volk zullen worden behartigd door de volksvertegenwoordiging.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May