PL kan niet beticht worden van 'onbetrouwbaarheid'
18 Feb 2015, 00:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), zegt vanuit Nederland aan Starnieuws dat zijn partij niet kan worden bestempeld als 'onbetrouwbaar'. "Ik daag iedereen uit om te bewijzen wanneer wij onbetrouwbaar waren. Wij hebben nooit een partner in de steek gelaten, tijdens een samenwerking. In 1996 toen de KTPI en een deel van de VHP naar de NDP gingen, onze partij gesplitst raakte, ben ik niet uit het Nieuw Front gestapt", stelt Somohardjo.

De politicus vindt het vervelend dat een bevolkingsgroep wordt gestigmatiseerd door gedrag van KTPI-voorzitter Willy Soemita. "Ik vind het erg dat de overeenkomst om op regionaal niveau samen te werken, niet is gerespecteerd door de KTPI. In 2010 wilde ik ook op regionaal niveau samenwerking met het Nieuw Front, ook al zouden we alleen de verkiezing ingaan voor De Nationale Assemblee", voert Somohardjo aan.

"Het is de combinatie die kandidaten voordraagt. Alle partijen die deel uitmaken van V7 tekenen voor de kandidatenlijsten. Een politicus of een partij kan na de verkiezing niet opstappen om met anderen in zee te gaan", stelt Somohardjo. Hij deelt mee dat in het protocol dat volgende week getekend wordt, deze zaken meegenomen zullen worden. Hij vindt het belangrijk dat het publiek geloof terugkrijgt in de politiek. "Er wordt bewust een scenario de wereld in gestuurd om verwarring en verdeeldheid te zaaien", meent Somohardjo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May