EBS-directeur overtuigd van rechtvaardig onderzoek
16 Feb 2015, 18:44
foto
Willy Duiker, directeur EBS


Willy Duiker, directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), om een reactie gevraagd, deelt Starnieuws mee dat hij een advocaat in de arm heeft genomen om hem van advies te dienen. Hij verwacht deze week zijn vervolgstappen bekend te zullen maken. Ook wordt er gewacht op het resultaat van het beraad van de Raad van Commissarissen. Duiker rekent op een rechtvaardig onderzoek.

"Als directeur van de EBS wens ik als volgt te reageren op de onlangs verschenen berichten van DNA parlementariërs over de door hen vermeende mega corruptie bij de EBS en het daaropvolgend door de PG aan de CLAD, via de minister van Financiën, verzocht onderzoek.

Na terugkeer van een werkbezoek heb ik kennis genomen van de berichten die hieromtrent in de pers zijn verschenen.
In de berichten wordt ook verwezen naar de RVC en de aandeelhouder. De toezichthouder en de aandeelhouder zijn uiteraard bevoegd om zaken aan de orde te stellen en indien nodig ook te vragen om een onafhankelijke onderzoek. Ondergetekende heeft daarom na zijn terugkeer de ontstane situatie met de President Commissaris en de aandeelhouder besproken om te vernemen wat het standpunt en de vervolgstappen zijn. Dit beraad is nog gaande.

Ik sluit niet uit dat met deze berichten en het zogenoemde corruptie dossier er politiek wordt bedreven met als doel om de EBS en mij aan te vallen. Ik ben echter geen politicus maar een manager die leiding geeft aan het noodzakelijk veranderingsproces van de EBS. Als zodanig wens ik hierop afgerekend te worden.

De berichten heb ik doorgestuurd naar de externe advocaat en gevraagd om de EBS in deze te adviseren. Het advies verwacht ik nog deze week waarna de vervolgstappen zullen worden bepaald.

Tot slot ben ik niet degene die bepaalt of er een extern onderzoek van welke aard dan ook moet komen. Het onderzoek door de CLAD die door de PG is aangevraagd is dan terecht. Ik ben ervan overtuigd dat de CLAD als autoriteit een gedegen en rechtvaardig onderzoek zal uitvoeren."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May