Elektronisch Boekhouden is ‘stap naar de toekomst’
16 Feb 2015, 20:30
foto
Minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin, bij de start van de training Elektronisch Boekhouden. (Foto: Minov)


De eerste groep imeao-leerkrachten is vandaag op het Imeao 1 begonnen met de training Elektronisch Boekhouden gestart. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) opende de training, die wordt verzorgd door docenten van de organisatie Twinfield Caribbean. Deze organisatie is gespecialiseerd in het bijhouden van de boekhouding en accounting via internet.

Adhin noemt de cursus, die een week zal duren, een mijlpaal voor de stuurgroep Herstructurering Imeo. Hij zegt dat deze goed aansluit op de Suriname National Training Authority, die de beroepsopleidingen herstructureert voor aansluiting op de vraag vanuit het bedrijfsleven. “Het beroepsonderwijs is anders dan het regulier onderwijs. De technieken blijven veranderen, waardoor constante bijscholing nodig is om de markt bij te benen. U zult zelf de flexibiliteit moeten opbrengen om de trainingen te blijven volgen,” gaf hij de deelnemers mee.

Edwin de Vries, een van de trainers verbonden aan Twinfield Caribbean, zegt dat online werken een nieuwe vorm van werken is. De input van studenten is nu volledig online. Het is een primaire behoefte geworden. We willen de Surinaamse gemeenschap dus feliciteren met deze grote stap naar de toekomst.” Na de training van de eerste groep leerkrachten volgt de volgende groep, zegt de voorlichting van Minov.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May