Nederlandse toerist verdronken in Brokopondo
16 Feb 2015, 16:00
foto


Drie personen zijn in twee dagen tijd verdronken in Brokopondo. Vanmorgen hebben twee broertjes het leven gelaten te Balingsoela. Zondag rond 18.00 uur is het ontzielde lichaam van de Nederlandse toerist Hemske Abink uit Boven-Suriname uit de Surinamerivier geborgen.

Abink was met twee landgenoten op rotsblokken nabij een stroomversnelling, dichtbij het dorp Gunsi. Zij en een landgenoot besloten een duik te nemen in de rivier en raakten in problemen. De andere persoon wist uit het water te komen, terwijl Abink in de diepte verdween. Kort daarna werd haar lichaam in de nabije omgeving gelokaliseerd en geborgen. Een arts die in de omgeving was, heeft de dood vastgesteld. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het stoffelijk overschot afgestaan. De politieposten Nieuw Aurora en Atjoni verleenden de logistieke ondersteuning om het ontzielde lichaam over te brengen naar Paramaribo.

De twee broertjes Zidane Venlo (11) en Kevin Pikintio, (8) namen onder toezicht van hun moeder een bad in de Surinamerivier, te Balingsoela. Vermoedelijk door de maalstroom ter plaatse kwamen de kinderen in problemen en verdwenen in de diepte. Dorpelingen hebben de lichamen geborgen. De slachtoffers en hun moeder waren vanuit Frans-Guyana naar Suriname gekomen voor een familiebezoek, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May