Controle kiezerslijst in NDP-centrum Brokopondo
16 Feb 2015, 07:00
foto
Het informatiecentrum van de NDP in Brokopondo.


Medewerkers van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en de bestuursdienst van Brokopondo hebben zondag in het NDP-centrum te Brokopondo het publiek in de gelegenheid gesteld om de kiezerslijsten te controleren. Nadat enkele kiezers protest aantekenden, werd uiteindelijk besloten om van locatie te veranderen.

Assembleelid Ronny Asabina (BEP), zegt aan Starnieuws dat hij niet wist wat hij zag, toen hij de mensen bezig zag in het NDP-centrum. Hij benadrukt dat de ter inzagelegging op neutrale plekken dient plaats te vinden en niet bij een centrum van een politieke partij. Alle kiesgerechtigden moeten zich vrij voelen om de kiezerslijst te controleren.

Bij navraag bij een van de betrokken ambtenaren, blijkt dat gekozen is voor het NDP-centrum omdat in die omgeving veel kiezers wonen. Nadat er protesten kwamen, is besloten naar het gebouw te gaan van een vrouwenorganisatie. Asabina vindt dat dit soort fouten niet mogen plaatsvinden. Hij hoopt dat duidelijke instructies worden gegeven aan de bestuursdiensten. Er dient ook controle plaats te vinden op de naleving van de instructies.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May