NPS houdt zondag bijzonder congres
16 Feb 2015, 09:00
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) houdt zondag een bijzonder congres. Voorzitter Gregory Rusland zegt aan Starnieuws dat verslag uitgebracht zal worden van de onderhandelingen binnen V7-verband. De resultaten worden ter goedkeuring voorgelegd aan het congres van de partij.

Ook over de samenwerkingsovereenkomst die getekend is met de Politieke Vleugel van de FAL (PVF) zal het oordeel van het congres worden gevraagd. Rusland merkt op dat het bestuur mandaat had om de samenwerking aan te gaan. "Het is belangrijk dat het congres zich ook hierover uitspreekt", merkt de voorzitter van de groene partij op.

Rusland zal ook verslag doen van de recente ontwikkelingen binnen de partij. Enkele onderafdelingen van Para hebben het vertrouwen opgezegd in het afdelingsbestuur en ook in de leiding van de partij. Zij vinden dat assembleelid Patrick Kensenhuis ook een eigen fractie zou moeten vormen in De Nationale Assemblee. Intussen is ook bekend geworden dat deze onderafdelingen zich aangemeld hebben bij de NDP. Rusland zegt dat na inventarisatie is gebleken dat niet alle bestuursleden van de onderafdelingen op de hoogte zijn van de brief, waarin het vertrouwen wordt opgezegd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May