Eerste activiteit verkiezingskalender vrijdagmorgen bij VCB
13 Feb 2015, 01:00
foto


De eerste activiteit van de verkiezingskalender vindt vrijdag om 8 uur plaats bij de VCB Bank aan de Waterkant. Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken zal het startsein geven voor de wettelijke ter inzagelegging van de kiezerslijst. Kiesgerechtigden hebben de mogelijkheid om tot 15 maart hun gegevens te controleren.

Indien er fouten zijn in de kiezerslijst kunnen deze nog gecorrigeerd worden. Verzoekschriften ter verbetering/aanvulling van de kiezerslijsten kunnen ingediend worden bij de minister van Binnenlandse Zaken. Er is beroep mogelijk bij de president en daarna bij de kantonrechter.

In De Nationale Assemblee kwam gisteren weer aan de orde de behandeling van de begroting. De oppositionele partijen dringen aan op de behandeling. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft enkele keren meegedeeld dat eind februari/begin maart begonnen zal worden met de behandeling van de begroting voor 2015.

Minister Leilis heeft aangekondigd dat hij het tot maart kan uitzingen met de middelen die er zijn. Dan moet de begroting wel worden goedgekeurd. In 2014 is er een aanvullende begroting ingediend, maar deze is niet in behandeling genomen. Sinds 1 oktober was er geen quorum om rechtsgeldige openbare vergaderingen te houden. Voor de verkiezingen is SRD 80 miljoen opgebracht op de begroting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May