Surinames honorair consul in India heeft officieel kantoor
12 Feb 2015, 16:00
foto
Honorair consul Shaker Vayvengula voor Suriname in Maharashtra en ambassadeur Aashna Kanhai bij de onthulling van het naambordje.


Honorair consul Shaker Vayvengula voor Suriname in de Indiase staat Maharashtra heeft nu officieel zijn kantoor in Mumbai. Het naambordje is een week geleden onthuld. Vayvengula heeft een ruimte in het hoofdkantoor van VCS Quality Services.

Hij heeft aangegeven dat hij zich zal inzetten voor de promotie van Suriname, met name in het ondernemersleven in Maharashtra. Zijn aanstellingsbrief is op 6 februari in ontvangst genomen door ambassadeur Aashna Kanhai. Zij deed dat namens de minister van Buitenlandse Zaken.

Mumbai is het financieel economisch centrum van India. Ambassadeur Kanhai zegt dat de honorair consul voor Suriname zeker van enige betekenis zal zijn. Hij zal verder de Surinaamse ambassade in New Delhi ondersteunen. Kanhai legt uit dat India een vrij groot gebied is bekeken vanuit de bilaterale diplomatie en dat de ambassade niet in elke deelstaat van India aanwezig kan zijn. Honorair consuls zijn dan de aangewezen oplossing in dit soort gevallen.

Ze wijst erop dat er een maximum van vier honorair consuls kan worden benoemd in verder afgelegen deelstaten, zoals die in Zuid-India en in het Westen en “uiteraard Mumbai waar het financieel economisch centrum van het land ligt.” Voor een goede oriëntatie legt ambassadeur Kanhai uit dat met het vliegtuig meer dan twee uren duurt van Delhi naar Maharashtra. Vanuit Delhi naar Zuid-India is dat minimaal drie uren. “In Maharashtra is de agrarische sector vrij goed ontwikkeld (fruitexport en -verwerking) en is er een goed ondernemersbestand in Mumbai, waardoor de benoemde honorair consul investeringen richting Suriname zal kunnen aantrekken.” Ze wijst erop dat Vayvengula als zakenman een goed netwerk heeft. Hij is een “faciliterend instrument” bij het contact tussen de ambassade en het bestuur van de deelstaat (federaal systeem).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May