Slagersvakopleidingen Waaldijkcollege uniek in regio
10 Feb 2015, 22:30
foto


Het A.L. Waaldijkcollege start deze maand met twee nieuwe slagersvakopleidingen op MBO-niveau. Het gaat om de opleiding medewerker slagerij, die voor de tweede keer wordt verzorgd en de opleiding tot toonbank slager. De opleidingen zijn gebaseerd op internationale standaarden en normen op het gebied van voedselveiligheid, voedselzekerheid en volksgezondheid.

Volgens het Waaldijkcollege zijn deze slagersvakopleidingen, voor zover bekend, de enige volledige slagersvakopleidingen in het Caribisch Gebied. Het is de bedoeling competente slagers af te leveren, die volgens hoge veiligheids- en hygiëne standaarden, vlees kunnen bewerken en verwerken. Daarnaast wordt met deze opleidingen ook invulling gegeven aan de behoefte aan kundig en geschoold personeel in de slagerijen, zegt het instituut.

In augustus 2014 heeft het A.L. Waaldijkcollege 14 productie/verkoop slagers afgeleverd. Personen die in de vleesverwerkende en/of –waren industrie werkzaam zijn, kunnen zich inschrijven voor de opleidingen. De deelnemers leren volgens gestandaardiseerde normen vlees en vleeswaren bewerken en verwerken, om die vervolgens op veilige en hygiënische wijze aan de man te brengen.
In verband met de start van deze opleidingen houdt het A.L. Waaldijkcollege woensdag een informatiedag voor ingeschreven cursisten en geïnteresseerden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May