Nationale Assemblee krijgt informatie over verkiezingen
11 Feb 2015, 06:00
foto


Assembleeleden hebben te kennen gegeven dat ze op de hoogte gesteld willen worden over de organisatie van de verkiezingen. Deze kwestie is in de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee aangekaart, dinsdag. In de openbare vergadering vroeg assembleevoorzitter de regering informatie over de verkiezingen. Zij sprak de hoop uit dat de informatie nog deze week schriftelijk verstrekt kon worden aan het college.

Kort na het verzoek van Simons kreeg het parlement de informatie van minister Edmund Leilis. De verkiezingskalender is gebaseerd op de wettelijke bepalingen. Van 13 februari tot en met 15 maart worden de kiezerslijsten ter inzage gelegd op het ministerie van Binnenlandse Zaken, districtscommissariaten en politiestations. De afsluiting van de kiezerslijsten vindt plaats op 15 maart.

Politieke partijen en/of combinaties die willen deelnemen aan de verkiezingen, moeten dit aangeven van 16 tot 21 maart. Een van de belangrijkste momenten is de indiening van de kandidatenlijsten op het niveau van De Nationale Assemblee, districts- en ressortraad. Dit gebeurt op de districtscommissariaten in de tien districten. Deze dienen ook als hoofdstembureau. De kandidatenlijsten worden op 9 april ingediend tussen 8.00 en 15.00 uur. De vorige verkiezing was de A Combinatie laat en heeft in verschillende districten geen kandidatenlijst kunnen indienen.
De oproepingskaarten worden uitgereikt aan de stemgerechtigden van 15 april tot 22 mei.

U kunt de verkiezingskalender hier downloaden.
pdf-icon.gif verkiezingskalender.jpg                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May