KTPI stuurt ondervoorzitter Ganga naar V7
10 Feb 2015, 16:20
foto


De KTPI heeft besloten om ondervoorzitter Iwan Ganga af te vaardigen naar de vergadering van de leiders van V7, die gepland is voor 17.00 uur. Partijvoorzitter Willy Soemita zegt aan Starnieuws dat dit besluit vandaag is genomen door het hoofdbestuur. De top van de partij komt vanavond weer bijeen om zich verder te buigen over de samenwerking binnen V7 op het niveau van De Nationale Assemblee.

Soemita vindt niet dat de KTPI bezig is tijd te rekken. "Wij hebben tot laat in de nacht vergaderd, maar zijn er nog niet uitgekomen. Er is ook nog geen besluit genomen of het teruggeven van het mandaat als onderhandelaar zal worden geaccepteerd", deelt Soemita mee. Hij vindt dat anderen met vuil zijn gaan smijten en daardoor de situatie hebben verergerd.

De KTPI is er niet bang voor dat de overige leiders het besluit nemen dat deze partij uit de samenwerking wordt gezet. "Wij hebben meer tijd gevraagd. De intentieverklaring op regionaal niveau is op 29 mei getekend. Wij hebben de tijd genomen om te praten met elkaar en pas op 5 december is de overeenkomst getekend. Nu wordt er zoveel haast achter de zaak gezet alleen omdat de voorzitter van Pertjajah Luhur uitlandig zal zijn", vindt de KTPI. De partijleiding heeft besloten om Ganga af te vaardigen naar de V7-vergadering, terwijl intern vanavond verder wordt gediscussieerd. De vorige onderhandelaar ondervoorzitter Rudolf Partoredjo moet een vergadering leiden en kan volgens Soemita daarom niet worden afgevaardigd namens V7.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May