Begrotingsbehandeling eind februari/begin maart
09 Feb 2015, 13:25
foto
De assembleevergadering waarbij de Advocatenwet wordt behandeld. (Foto: Raoul Lith)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons antwoordt op een vraag van de Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh dat de begrotingsbehandeling 2015 eind februari of begin maart zal plaatsvinden. Op een vraag van Guno Castelen (SPA) over de organisatie van de verkiezingen, deelt minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken mee dat de voorzitters van de hoofdstembureaus (districtscommissarissen) woensdag worden beëdigd.


De openbare vergadering vandaag werd kort na de opening geschorst door Simons omdat er niet genoeg ministers aanwezig waren. Nadat de twee assembleeleden die te kennen hadden gegeven een indringende vraag te hebben, is begonnen met de behandeling van de Advocatenwet.

Simons deelde mee dat alle stukken over de begrotingsbehandeling binnen zijn. De voorbereiding voor de openbare behandeling kan nu beginnen. De Nationale Assemblee zal om de ene week vergadering, waardoor waarschijnlijk begin maart een hele week de begrotingsbehandeling kan plaatsvinden.

Minister Lelis zei dat het wachten is op de goedkeuring van de begroting, waardoor er genoeg middelen zijn voor de organisatie van de verkiezingen. Er is SRD 80 miljoen begroot. Castelen merkte op dat het behoorlijk druk is bij diverse commissariaten waar mensen op basis van advertenties zich hebben aangemeld voor werkzaamheden op stembureaus. Namens de oppositie wilde Castelen weten hoe het gesteld is met de organisatie van de verkiezingen. Leilis deelde mee dat de organisatie goed loopt, alleen is het budget is niet toereikend. Het wachten is op goedkeuring van de begroting door De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May