Anderhalf jaar voor zoon die moeder mishandelde
05 Feb 2015, 19:00
foto


Hemantkoemar R. is door rechter Sieglien Wijnhard donderdag veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De veroordeelde heeft onder invloed van alcohol zijn moeder vaker mishandeld en het beschermingsbevel overtreden.

Op 16 juni van het afgelopen jaar sloeg hij zijn moeder in het gezicht en op andere plekken. Zij liep letsels op. Kort daarvoor had de veroordeelde zijn moeder ook al mishandeld en had zijn straf uitgezeten. Hij ook het beschermingsbevel overtreden, ondanks een proeftijd van drie jaren.

Het Openbaar Ministerie (OM) en Wijnhard deelden de mening dat Hemantkoemar R. zijn gedrag niet heeft verbeterd, ondanks hij eerder een straf voor hetzelfde feit heeft uitgezeten. Het OM eiste een celstraf van twaalf maanden, waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek en een proeftijd van drie jaar. Advocaat Georgette Leter die de veroordeelde bijstond, voerde aan dat haar cliënt een strakke begeleiding nodig heeft om af te komen van zijn alcoholgebruik.
Wijnhard vroeg de veroordeelde wanneer hij zal stoppen met het mishandelen van zijn moeder. “Wanneer jij haar al vermoord hebt? Ik zal u een veel hogere straf dan de officier opleggen, want u hebt uzelf niet gecorrigeerd. Ook hebt u uw moeder letsels bezorgd en het beschermingsbevel overtreden”, voerde Wijnhard aan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May