60 gestolen accu's in beslag genomen
02 Feb 2015, 21:30
foto
In beslag genomen accu's. (Foto: Public Relations politie)


De politie heeft zestig accu's die gestolen zijn van zendmasten van telecombedrijven teruggevonden en in beslag genomen. Acht mannen zijn aangehouden door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten tussen donderdag en zondag voor het hebben van gestolen accu's in hun bezit. De diefstallen hebben in verschillende districten plaatsgevonden.

De gestolen accu’s zijn geliefd bij personen die grote geluidsinstallaties plaatsen in hun auto’s. Van de acht aangehouden verdachten zijn zes hangende het onderzoek in verzekering gesteld en twee zijn na verhoor heengezonden. De mannen worden verdacht van onder andere gekwalificeerde diefstal en heling. Intussen heeft de politie 60 accu’s teruggevonden en in beslag genomen. De accu’s kosten minimaal US$ 300 per stuk, meldt de politie Public Relations.

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een car audio battle van Pertjajah TV stopgezet. Daar is een aantal batterijen in beslag genomen. De organisatie zegt de politie alle ruimte gegeven te hebben voor het onderzoek en wacht het resultaat af. Intussen is besloten om het teleurgestelde publiek te compenseren door op vertoon van het controlestrookje van de toegangskaart, de mensen vrije toegang te verschaffen bij de car audio battle van 28 februari. Er zal geen inschrijfgeld door de deelnemers betaald hoeven te worden. Pertjajah Luhur zal het inschrijfgeld voor haar rekening nemen. De deelnemers die niet konden meedoen aan de battle, krijgen hun inschrijfgeld terug.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May