Startsein buurtontwikkeling- en vormingswerk jeugdigen
02 Feb 2015, 08:00
foto
Muziek maken is ook een van de activiteiten tijdens het buurtontwikkelings- en vormingswerk. (Foto: Sport en Jeugdzaken)


Honderden jongeren hebben zaterdag op het Indra Maju sportcomplex te Geyersvlijt het startsein meegemaakt van het landelijke buurtontwikkelings- en vormingswerk. De jeugdigen waren afkomstig uit ruim dertig buurten in Paramaribo en diverse districten. Het Onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken is belast met deze activiteit.

Het programma omvatte: podiumkunsten, handicraft workshops, expositie van creatieve werkstukken, muzikale vorming, sport en spel, denksporten en verscheidene attracties. Twee jaar geleden is dit project gestart met als doel het vormen van jeugdigen van voornamelijk kansarme buurten na schooltijd met onder andere het bevorderen van hun culturele en creatieve vermogens, het zorg dragen voor informatie en voorlichting over relevante maatschappelijke vraagstukken en het stimuleren van talenten. Centraal hierin staat dat buurtbewoners in het algemeen en jeugdigen in het bijzonder worden gestimuleerd tot educatieve en recreatieve activiteiten ter verbetering van hun eigen woon- en leefmilieu, zegt het ministerie.

Onderdirecteur Jeugdcentra Rita Harlequin-Graauw, legt uit dat deze activiteit een bijdrage levert aan de algehele vorming van onze jeugd en de plaats die ze moet innemen in de samenleving. Minister Ismanto Adna merkte op dat de groei duidelijk te merken is. Hij garandeerde voor dit jaar dat dit project zal worden voortgezet, en het aanbod zal worden uitgebreid met sport. Het zal niet bij denksporten blijven, beloofde Adna. Waar de accommodatie er is, komen voetbal,volleybal, basketbal en eventueel atletiek’ erbij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May