Jiawan pakt infrastructuur Saramacca aan
02 Feb 2015, 22:50
foto
De 'boxblade' voor egaliseren van wegen in Saramacca is geleend van Staatsolie. (Foto: Burger Informatie Centrum Saramacca)


Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan van Saramacca is bezig de natte en droge infrastructuur in het district aan te pakken. Zo worden kanalen en lozingen te Creola en Calcutta opgeschoond. Ook de verschillende zandwegen in het district worden geëgaliseerd.

Door de aanhoudende zware regens van de afgelopen dagen verkeren bepaalde zandwegen in een slechte staat, zegt Jiawan aan Starnieuws. De dc merkt op dat hij een beroep heeft gedaan op Staatsolie voor hulp. Het districtscommissariaat beschikt wel over tractoren, maar een achterblad ontbrak. Staatsolie heeft de boxblade voor drie maanden in bruikleen gegeven, zodat de wegen aangepakt kunnen worden. De zandwegen van Damalang worden hiermee geëgaliseerd.

Jiawan zegt dat de hoorzittingen woensdag in het ressort Calcutta van start zullen gaan. De dc rekent op een goede opkomst en merkt op dat burgerparticipatie erg belangrijk is. De burgers kunnen aangeven wat de problemen zijn en wat zij graag gerealiseerd willen zien. Deze wensen en grieven worden dan uiteindelijk vervat in het districtsplan voor 2016.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May