Vijf jaar geëist voor verkrachten buurmeisje
23 Jan 2015, 02:00
foto


Tegen Romenson U. heeft officier van justitie, Reshmi Rathipal, op de rechtszitting van donderdag een celstraf van vijf jaar geëist voor het verkrachten van zijn buurmeisje. De verdachte zou met een smoes de woning binnengekomen zijn en vergreep zich aan het buurmeisje. Volgens de officier heeft de verdachte het slachtoffer misleid. Toen de verdachte, na zijn daad de politie zag, liep hij weg.

Het slachtoffer verklaarde dat zij ze bezig was kleren te wassen toen haar buurman kwam. Hij vroeg haar of zij zijn mobiel wilde opladen. Zij liep met het toestel naar binnen om dit aan de oplader te plaatsen. Op dat moment vergreep de man zich aan haar. Het meisje schreeuwde en verzette zich, maar kon het misdrijf niet voorkomen. Op een gegeven moment lukte het haar om de verdachte met een muskietenkaarshouder te verwonden.

De verdachte ontkent het meisje verkracht te hebben. Hij verklaarde dat hij ruzie met haar kreeg over muziek, waarna zij hem verwondde. Het slachtoffer ontkent dit en verklaarde dat zij hem vertrouwde en daarom zijn mobiele telefoon zou opladen. Raadsman Harold Belfor voerde aan dat een tolk vanaf het begin vertaald heeft voor zijn cliënt. De dagvaarding was in het Nederlands en deze taal is de verdachte niet machtig. Volgens Belfor is er geen sprake van verkrachting, omdat het meisje kon wegrennen. In zijn laatste woord zei de verdachte dat hij niets gedaan had en onschuldig is. Op 12 februari zal rechter Marie Mettendaf vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May