Succesvolle sportdag van MZ en gemeenschap Brownsweg
21 Jan 2015, 04:00
foto
Bloeddrukmeting op de sportdag.


De eerste gezamenlijke activiteit georganiseerd door de gemeenschap van Brownsweg en medewerkers van de poli Brownsweg van de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ), is achter de rug. De sportdag van 17 januari, met slagbal en voetbalwedstrijden, was succesvol, zegt de organisatie. Op deze dag konden bezoekers en deelnemers hun bloeddruk en bloedsuikerspiegel meten, terwijl ook lengte en gewicht werden vastgesteld om na te gaan of men aan overgewicht leed.

Samen met scholen uit de gemeenschap en een vertegenwoordiger van het traditioneel gezag is er gewerkt aan de voorbereidingen. Deelnemers aan de wedstrijden zijn speciaal uit het Boven-Surinamegebied uit de dorpen Djumu, Debike en Ladoani naar Brownsweg afgereisd. Ook een damesslagbalteam uit Moengo heeft zich van haar sportiefste zijde laten zien. Een voetbalploeg van het detachement van het Nationaal Leger te Brownsweg heeft deelgenomen aan deze activiteit.

Voor de MZ is het succes van de dag het zoveelste bewijs dat met gemeenschapsparticipatie goede resultaten behaald kunnen worden. Dit was de eerste activiteit voor het jaar, maar volgens deelnemers en toeschouwers moeten er meer van dergelijke evenementen worden georganiseerd, zegt de voorlichting van de MZ
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May