Gratis vuilophaal in Nickerie in groene zakken
20 Jan 2015, 18:00
foto
Voortaan moeten huishoudens in Nickerie hun afval in groene vuilniszakken doen.


In navolging van de districten Para, Saramacca en Brokopondo heeft nu ook Nickerie sinds maandag zijn eigen gratis vuilophaal in ‘kleur’. Huishoudens moeten hun afval in groene vuilniszakken plaatsen, willen ze dat deze gratis wordt opgehaald.

Vuil in Para gaat in gele zakken, in Saramacca is gekozen voor rose en in Brokopondo wordt het vuil in oranje vuilniszakken gedaan. Aannemers verrichten in het rijstdistrict in opdracht van het ministerie van Openbare Werken de vuilophaalwerkzaamheden. De vier ressorten zijn voor de vuilophaal verdeeld in drie rayons, oost, midden en west.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is ervan overtuigd dat de Nickeriaanse gemeenschap zal genieten van deze gratis dienstverlening. Hij legt uit dat er is gekozen voor een identieke kleur vuilniszakken, die voor SRD 6 per tien stuks te koop zijn in de winkels. Het geld dat binnenkomt uit de verkoop van de vuilniszakken zal deels vloeien naar het districtsfonds en is bedoeld om de vuilstortplaats te onderhouden. Voor een korte periode zullen de zwarte vuilzakken nog worden gedoogd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May