Nieuwe wegen en waterhuishouding voor Bernharddorp
20 Jan 2015, 04:00
foto
Een machine van de aannemer Main Transport bij het startpunt van de werkzaamheden. (Foto: BIC-Para)


Bernharddorp krijgt nieuwe wegen, compleet met nieuwe lozingen en wegtrenzen. Bestaande looppaden worden uitgebreid tot rijwegen, aanwezige lozingen worden uitgediept en de bermen en wegtrenzen krijgen een herprofilering. Het waarnemend hoofd Ontwateringswerken van Openbare Werken, Shatish Bhagwandin, heeft maandag in aanwezigheid van districtscommissaris Mohamad Kasto het startsein gegeven voor de werkzaamheden.

Bernharddorp West telt rond de 200 huishoudens zonder infrastructurele voorzieningen. De meeste huizen zijn gebouwd zonder rekening te houden met de aanleg van een wegennetwerk. De bewoners moeten hun huizen nu via looppaden bereiken. De aanhoudende regens zorgen voor enorme wateroverlast, omdat er niet is gezorgd voor een behoorlijke waterafvoer. Volgens Kasto is er een oplossing gevonden in het aanleggen van enkele wegen compleet met wegtrenzen, die zullen aansluiten op de bestaande infrastructuur van het dorp.

De bewoners hebben lang hun nood aangegeven en zeggen opgelucht en blij te zijn met de uiteindelijke uitvoering van de werkzaamheden. Binnen drie maanden moeten alle werken zijn afgerond door de aannemer. Kasto heeft afspraken met de Dienst Watervoorziening om daarna aansluitingen te doen voor de huishoudens. Hij zegt dat er al hoofdleidingen zijn geplaatst op strategische punten in het gebied. Van hieruit zullen water en stroom worden aangesloten, meldt het Burger Informatie Centrum Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May