Geen toegang voor vrachtverkeer Zanderij-West Suriname
19 Jan 2015, 12:00
foto
Het districtscommissariaat van Para heeft in het weekend gewerkt aan de verbetering van de conditie van de weg naar West-Suriname. (Foto: BIC Para)


Zwaar verkeer mag voorlopig geen gebruik maken van de rijweg naar West-Suriname, vanaf Zanderij. De weg is zeer slechte staat door de aanhoudende regens. Het commissariaat van Para heeft afgelopen weekend met man en macht gewerkt aan de verbetering van de conditie van de weg, nabij het inheemse dorp Pikin Saron.

Het zwaar verkeer richt schade aan het wegdek en met de regenval ontstaan er enorme kuilen met moddermassa. Districtscommissaris, Mohamad Kasto, komt er niet onderuit om de weg onmiddellijk af te sluiten voor vrachtverkeer boven 4 ton, meldt het Burger Informatie Centrum van Para. “De slechte staat van de weg zorgt voor stagnatie van de school- en staatsbussen om Paramaribo te bereiken. Leerlingen komen laat op school aan en marktverkopers kunnen hun waar niet op tijd aan de man brengen in Paramaribo”, zegt Kasto.

De maatregel voor wegafsluiting voor vrachtverkeer wordt ook genomen, om te voorkomen dat de gemeenschap in het achterliggende gebied van Para geïsoleerd raakt. Kasto vreest dat de weg in nog slechter wordt als er toch zwaar verkeer hier gebruik van maakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May