Bouterse: Nieuwe combinatie wordt Platform of weer Mega
18 Jan 2015, 04:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse in Commewijne. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), kondigt aan dat de nieuwe combinatie waarmee hij de verkiezing ingaat Platform of weer Mega Combinatie zal heten. Dit besluit moet nog worden genomen. Samengewerkt zal worden met onder andere de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) van Waldy Nain, Broederschap in de Politiek 2011 (BP-2011) met als voorzitter Linus Diko, Nieuwe Stijl KTPI van Oesman Wangsabesari, en de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) van Ronald Hooghart. Met de PALU moeten de gesprekken nog worden afgerond.

Bouterse zei zaterdagavond bij de ingebruikname van het informatiecentrum van de NDP in Tamansari, Commewijne, dat hij niet kijkt naar de grootte van de partijen, maar naar mensen die hun hart op de juiste plaats hebben. Hij zei ingenomen te zijn dat vakbondsleider/politicus Hooghart besloten heeft om het beleid te ondersteunen. Hooghart zei dat het een grote fout is dat Bouterse Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur uit de coalitie heeft weggejaagd. "Mi no yagi Somo, maar bepaalde dingen kan je niet tolereren", antwoordde de president. Bouterse zei dat mensen niet perse NDP'er hoeven te worden om het beleid te ondersteunen. Politieke partijen mogen hun eigen identiteit behouden.

De strijd bij de komende verkiezing zal volgens de NDP-voorzitter gaan tussen dekolonisatie en rekolonisatie. Bouterse zei dat samengewerkt moet worden om ervoor te zorgen dat de natuurlijke hulpbronnen de ruim 540.000 mensen in het land ten goede komen. Hij zei dat er hard is gewerkt de afgelopen 4.5 jaren. In Info Act heeft zijn perschef, Clifton Limburg, een fractie vertoond van wat er gedaan is en mensen waren er ondersteboven van. Bouterse zei dat alleen in Nickerie 65 projecten zijn uitgevoerd. Hij meent dat er veel meetmomenten zijn, waar het volk kan zien wat er gedaan is. Op basis van de beoordeling zal besloten worden of de regering nog vijf jaar de kans krijgt om door te gaan.

De NDP-voorzitter merkte op dat Alcoa in honderd jaar miljarden heeft verdiend. Nu wordt er door een team netjes onderhandeld over wat er met Suralco zal gebeuren. Bouterse vindt dat de kennis die opgebouwd is in de bauxietindustrie niet verloren mag gaan. Hij herhaalde dat er geen vijanden zijn in de politiek dan de armoede die bestreden moet worden. Hij haalde aan dat mensen hier moeten verklaren dat hij in cocaïne zit. Bouterse zei dat als hij weet wat er in Nederland gebeurt, dan weet hij zeker wat er hier gaande is. Hij heeft geen tijd voor deze dingen.
Het Platform zal samenwerken op basis van een programma. De ontwikkeling van het land zal ter hand worden genomen zonder bemoeienis van 'den wit man daarbuiten'.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May