SPA, KTPI en DA91 willen betere positie in Paramaribo
19 Jan 2015, 00:00
foto


De leiders van de zeven samenwerkende partijen hebben in het weekend geen akkoord kunnen bereiken over de posities op de kandidatenlijst voor De Nationale Assemblee. Er zal deze week verder gesproken worden. Starnieuws verneemt dat diverse concessies zijn gedaan door Pertjajah Luhur (PL), VHP en de NPS. Dit heeft niet geleid tot een oplossing.

De NPS, VHP, PL en de BEP hebben elkaar gevonden. Door enkele verschuivingen, is de BEP gezien de omstandigheden tevreden met de plekken die beschikbaar zijn. Starnieuws verneemt dat vooral de SPA, DA91 en KTPI ontevreden zijn. In Commewijne heeft PL besloten om de eerste plaats af te staan aan de KTPI. Daar had de PL de eerste en de vierde plek. De VHP is op nummer twee en de NPS op drie.

Soemita gaat akkoord met de lijsttrekkersrol in Commewijne. Echter wil hij dat zijn partij ook zichtbaar is in Paramaribo. De KTPI heeft de dertiende plek gekregen in Paramaribo. De SPA is van de 12e plaats opgeschoven naar 10. DA91 is op nummer 9. De partijen willen een hogere plek hebben. De NPS en de VHP moeten een besluit nemen om de ontevreden partijen tegemoet te komen. De samenwerkende partijen hopen dat vóór de massameeting van 24 januari een overeenkomst wordt bereikt op het niveau van De Nationale Assemblee. Op regionaal niveau is er al een akkoord.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May