16-jarige omgekomen door salvo geweer militair
17 Jan 2015, 14:40
foto
Het ontzielde lichaam van Dominio Hiwat wordt naar het mortuarium gebracht. Op de achtergrond het busje dat gestolen was. (Foto: George Cheng Jr./ www.Bombelman.com/press)


Bij een gezamenlijk optreden van de politie en militairen aan de Ruthlaan vrijdagavond, is de 16-jarige Dominio Hiwat omgekomen. Lorenzo M. (20) is in zijn rechter onderbeen geraakt en ligt onder politiebewaking in het ziekenhuis. Jerome N. (26) is eveneens in verzekering gesteld.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat een 44-jarige man zijn voertuig had geparkeerd bij de Hermitage Mall. Hij stapte een unit binnen en legde zijn autosleutel op de toonbank om naar iets te kijken. Twee jongens pakten zijn sleutel. Met z'n vieren gingen ze met het busje ervandoor. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie.

De Centrale Meldkamer alarmeerde alle politiebureaus en eenheden op het veld. Naarden zegt dat er een tip binnenkwam dat het busje geparkeerd stond aan de Ruthlaan. Een gezamenlijke eenheid van politie en militairen ging ter plekke. Op gegeven moment is er een salvo uit het geweer van een militair gekomen. De tiener is dodelijk geraakt. De politie en Militaire Politie zijn met het onderzoek bezig.

Naarden merkt op dat ter plekke een behoorlijk agressief gedrag werd vertoond door het publiek. Mensen waren bijzonder emotioneel en hebben de ordehandhavers het behoorlijk moeilijk gemaakt. Anderen die niet eens familie of vrienden zijn, proberen chaos te creëren. Naarden merkt op dat er altijd een grondig onderzoek komt, waarbij maatregels niet uitblijven als blijkt dat er fouten worden gemaakt. Hij roept de mensen die diverse uitlatingen doen op om rustig te blijven en de instituten hun werk te laten doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May