Wraking rechter afgewezen door Hof van Justitie
16 Jan 2015, 16:50
foto


Het Hof van Justitie heeft het wrakingsverzoek van raadsman Gerold Sewcharan, gemachtigde van VHP-voorzitter Chan Santokhi, vandaag afgewezen. Rechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran mag de zaak die president Desi Bouterse aanhangig heeft gemaakt tegen Santokhi door behandelen. Dit bevestigt de advocaat van Bouterse, Nailah van Dijk, tegenover Starnieuws.

Bouterse heeft Santokhi voor het gerecht gedaagd voor uitspraken die hij heeft gedaan op een vergadering van Pertjajah Luhur te Lelydorp op 23 november. Santokhi zei onder andere dat Bouterse de drugsmaffia van Colombia naar Suriname heeft gebracht. Hij heeft volgens de VHP-voorzitter Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht.

Sewcharan besloot de rechter te wraken, maar benadrukte dat het niet om een persoonlijke aangelegenheid gaat. Van Dijk is voorstander van een snelle behandeling van het kort geding. Zij benadrukt dat het om ernstige beschuldigingen gaat tegen de president van het land. De advocaat wil zo snel mogelijk een uitspraak hebben in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May