Complot in België gericht op politie
16 Jan 2015, 08:13
foto
De veiligheid in België is opgevoerd naar het op één na hoogste niveau. (Foto: AFP)


Een islamitische militante groep die donderdag door de Belgische anti-terrreur eenheden is gedood, was doelgericht van plan om politieagenten op straat en op politiebureaus te doden. Dat hebben Belgische aanklagers gezegd.

De geplande aanslagen waren dreigend, zeggen officieren van justitie. De twee verdachten die zijn doodgeschoten in het Belgische Verviers worden nog geïdentificeerd. In de nacht zijn er ook huiszoekingen geweest in de regio Brussel. Er zijn dertien verdachten gearresteerd, terwijl twee in Frankrijk zijn opgepakt.

De Belgische premier Charles Michel zegt dat de beveiliging van het land is verhoogd van niveau twee naar drie op een vier-puntsschaal. De verhoogde beveiliging komt nadat veiligheidstroepen invallen hebben gepleegd op een aantal locaties van een islamitische groep die verdacht wordt van het beramen van aanslagen.

België is het laatste land om zijn veiligheid op te voeren na Frankrijk. Intussen heeft Parijs het hoogste veiligheidsalert nadat gewapende mannen 17 mensen in het land hebben doodgeschoten. De autoriteiten zeggen dat er geen verband bestaat tussen de twee islamitische groeperingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May