Amerikaanse ambassade schenkt apparatuur aan KPS
15 Jan 2015, 21:00
foto
De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania overhandigt apparatuur aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. (Foto: KPS)


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft van ambassadeur Jay Anania van de Verenigde Staten laptops, iPads en computer apparatuur ontvangen voor het Korps Politie Suriname (KPS). Het gaat om 'cellbright' apparatuur, waarmee gegevens uit mobiele telefoons en computers gehaald kunnen worden. Dit is bestemd voor de anti-Narcotica Brigade en de afdeling Forensische Opsporing.

De politiechef is de Amerikaanse ambassadeur bijzonder erkentelijk voor de medewerking aan het helpen bestrijden van de criminaliteit in Suriname. De schenkingen zijn gedaan als onderdeel van de samenwerking tussen VS en Suriname op grond van de Caribbean Basin Security Initiative (CBSI).

CBSI is een programma op basis waarvan de Verenigde Staten samenwerkt met de landen van het Caribisch gebied, waaronder Suriname. Het doel is om de wetshandhaving te verbeteren om grensoverschrijdende criminaliteit die de regionale veiligheid bedreigen, te bestrijden. Sinds 2010 werken de regeringen van de Verenigde Staten en Suriname samen binnen het CBSI-kader om rechtshandhaving in Suriname te verbeteren door de politie verder te professionaliseren. Er vindt informatie-uitwisseling plaats tussen de landen en er wordt steun gegeven om de rechtshandhaving te bevorderen bij het uitvoeren van complexe onderzoeken en bestrijden van handel in onder andere verdovende middelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May