Personeel NIS staakt; sloten op deuren
16 Jan 2015, 04:00
foto


Werknemers van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), Anthony Nesty Sporthal, zijn al twee dagen in staking. "We zijn al moe van brieven schrijven", zegt Eduard Landveld, die het woord namens een groep van 24 arbeiders voert. "We gaan door tot men ons hoort en eindelijk iets doet aan onze situatie."

Hoewel NIS valt onder het ministerie van Sport- & Jeugdzaken is de groep werknemers die belast is met de dagelijkse werkzaamheden, niet opgenomen in het ambtenarenapparaat legt Landveld uit. "De belangrijkste dingen die we geregeld willen zien zijn: betere salarissen, een pensioen en dat er wat gedaan wordt aan de werklast", geeft Landveld aan die vanaf het begin bij het NIS zit.

De salarissen variëren tussen de SRD 400 en SRD 900. Er zijn geen pensioenen en pogingen om dat geregeld te krijgen, zijn elke keer mislukt. "We zijn al vijf directeuren verder, er worden nieuwe mensen op ministeries geplaatst en niemand die aan ons denkt." De acties gaan door tot er een resultaat bereikt is waar de groep mee tevreden is. "De evenementen zullen dan gestopt worden. Er hangen sloten aan de deuren. Niemand komt naar binnen. Ook de mensen van het ministerie niet", deelt Landveld resoluut mee.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May