Onderwijs avondmulo Calorschool genormaliseerd
15 Jan 2015, 10:00
foto


De scholieren van de avondmulo, gevestigd in het pand van de Calorschool, kunnen weer normaal onderwijs volgen. “Alle parttimers zijn weer op hun post”, deelt Wilfred Tobi, voorzitter van het Avond Mulo Directeuren Overleg (Amdo), aan Starnieuws mee.
Miscommunicatie tussen directeur Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) en het Bureau Lager Onderwijs (BLO) heeft ertoe geleid dat de leiding van avondmulo Calorschool na de kerstvakantie plotseling werd geconfronteerd met een tekort aan leerkrachten. De verkeerd genomen maatregel is eerder deze week teruggedraaid.

Ook scholieren van avondmulo Latour waren slachtoffer van een verkeerd begrepen instructie. Tobi is blij dat de situatie is genormaliseerd vooral nu de schoolonderzoeken gaande zijn. Directeuren verenigd in het Amdo waren bezorgd, omdat begin februari er weer leerstof wordt getoetst.

De departementsleiding streeft ernaar om meer voltijdse leerkrachten in het onderwijs in te zetten. Maar directeur Peneux is er geen voorstaander van dat leraren onnodig midden in het jaar worden vervangen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May