Judomatten voor Surinaamse Judo Federatie
15 Jan 2015, 04:00
foto
De judomatten zijn een schenking van de Panamerikaanse Judo Confederatie aan de Surinaamse Judo Federatie.


Lobbywerk van Martin Redjodikromo en Yigal Kopinsky tijdens verschillende internationale seminars en toernooien en bij de Panamerikaanse Judo Confederatie (PJC), heeft zijn vruchten afgeworpen. De PJC heeft een wedstrijdmat ter waarde van 11.000 US$ geschonken aan de Surinaamse Judo Federatie (SJF). In december zijn ook 98 matten van 1x2 meter uit de Nieuwe Haven gelost en opgeslagen.

De schenking is een poging om de judosport in de landen van het westelijk halfrond te helpen bevorderen. De SJF heeft bij bevoegde instanties vaker de noodzaak van een goede wedstrijdmat aangegeven. Een dergelijke mat is nodig voor het kunnen draaien van zowel lokale als internationale toernooien.

De wedstrijdmat is maar een van de nodige voorzieningen, zegt de SJF. De organisatie droomt al jaren van een eigen, multifunctionele judohal, die ook gebruikt zal worden door deelnemers aan andere gevechtssporten. Een stuk grond dat aan de SJF was toegewezen, is door occupanten in bezit genomen en bebouwd. De SJF hoopt in overleg met het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer en dat van Sport en Jeugdzaken, dit probleem op te lossen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May