Certificaat voor Kari Yu! jongeren uit Marowijne
14 Jan 2015, 23:00
foto


De jeugdige deelnemers aan het Kari Yu! Youth 2 Youth programma in Marowijne, hebben gisteren hun certificaat ontvangen. Het is de bedoeling dat de sociale vaardigheden die zij hebben geleerd, hen helpen bij het vinden van een baan en beter omgaan met levensvraagstukken. De trainers komen uit Moengo en Albina. Zij geven aan enorm trots te zijn op de jongeren, die het programma hebben doorlopen.

“Er zijn meer van zulke initiatieven nodig voor districtsjongeren”, zegt mevrouw Rink, een ouder van drie jongeren uit de groep. Samenwerken, communiceren, discipline, resultaatgericht werken, respect en besluitvorming zijn basisvaardigheden waaraan aandacht is besteed tijdens de cursus. Na plaatsing in een baan worden de jongeren door de programmabegeleiders, voor minimaal drie maanden, gecoached en gestimuleerd om hun baan te behouden en zich verder in die baan te ontwikkelen.

Het Youth 2 Youth programma is actief in Abrabroki, Ephraimzegen, Santopolder, Combé, Ramgoelam, Para en Nickerie. PADF/Kari Yu! voert momenteel besprekingen met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, om de basic Life skills trainingen ook te brengen naar jongeren op de mulo- en lbo-scholen te Moengo.

De Pan American Development Foundation (PADF) voert vanaf maart 2013 het Kari Yu! programma uit. Het programma wordt gefinancierd door USAID en richt zich op jongeren tussen 15 en 24 jaar in drie categorieën: jongeren die risico lopen de school voortijdig te verlaten, voortijdige schoolverlaters en jongeren die in aanraking zijn gekomen met justitie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May