Gedetineerden maken overwoekerde percelen schoon
14 Jan 2015, 19:00
foto
Gedetineerden bezig met de schoonmaak van overwoekerd perceel. (Foto: BIC Paramaribo-Noordoost)


Net als in het district Para, zet districtscommissaris Jerry Miranda ook in Paramaribo- Noordoost gedetineerden in voor schoonmaakwerkzaamheden. Gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan zijn maandag begonnen met het werk in het ressort Rainville, meldt het Burger Informatie Centrum Paramaribo-Noordoost.

Een groep van tien mannen wordt dagelijks ingezet onder toezicht van Penitentiaire Ambtenaren (PA). Openstaande percelen met hoog wied, waar de eigenaren van niet te vinden zijn, worden schoongemaakt. “Alle terreinen die slecht onderhouden zijn in het bestuursressort Noordoost zijn in kaart gebracht door de bestuursdienst. De eigenaren worden opgespoord en opgeroepen door de leiding van het commissariaat”, zegt Miranda.

Gedetineerde P.P. geeft aan dat hij het leuk vindt om zijn bijdrage te leveren, omdat hij een kans krijgt om buiten de strafinrichting te vertoeven. “Wij krijgen voeding en een kleine vergoeding waarmee wij toiletartikelen kunnen kopen”, zegt hij. P.P. hoopt ook dat hij in aanmerking komt voor Voorwaardelijke Invrijheidsstelling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May