Openluchtmuseum Nieuw Amsterdam krijgt artefacten
13 Jan 2015, 20:00
foto
Artefacten die overgedragen zal worden aan Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam.


De Stichting Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam (Sofna) krijgt donderdag oude voorwerpen die van historisch belang zijn van mevrouw E. van der Voort-Redman. Zij woont in Den Haag, Nederland. Het gaat om artefacten die wijlen haar echtgenoot heeft verzameld. Het museum is bezig met een actie die als doel heeft het Surinaams erfgoed, dat verloren dreigt te gaan te verzamelen en te bewaren voor het nageslacht.

De overheid heeft een soortgelijk beleid rond de archieven in het buitenland om die terug te voeren naar Suriname. Geleidelijk worden ook maatregelen getroffen om het ongebreideld exporteren van Surinaamse kunstschatten tegen te gaan.

De artefacten zijn gratis uit Nederland naar Suriname vervoerd door Surinam Air Cargo en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij heeft een retourticket beschikbaar gesteld voor de schenkster. De artefacten zullen tentoon worden gesteld, waarvan enkele in de Commandeurswoning (ook bekend als de woning van de districtscommissaris van Commewijne). Deze woning wordt op dit moment gerestaureerd. Sofna hoopt meer mensen aan te moedigen om historische voorwerpen en archeologische stukken te schenken aan Surinaamse musea.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May