Hoge Raad wijst herzieningsverzoek Bouterse af
13 Jan 2015, 10:53
foto


Het herzieningsverzoek dat de raadsvrouw van president Desi Bouterse, Inez Weski, had ingediend, is vandaag afgewezen door de Nederlandse Hoge Raad. Dit meldt NRC.nl. Bouterse is bij verstek wegens handel in cocaïne tot elf jaar celstraf veroordeeld. Het was de derde keer dat Bouterse probeerde via de hoogste rechter zijn drugsveroordeling uit 2000 ongedaan te maken.

Weski is jarenlang bezig met deze zaak. Zij is ook een paar keer in Suriname geweest om met haar cliënt en anderen te praten over deze zaak. Bouterse deelde eerder ook mee dat er een ommekeer zal komen in deze kwestie. De kroongetuige in de strafzaak, de Belg Patrick van L., heeft volgens Weski laten weten dat hij onder druk van het Openbaar Ministerie in de strafzaak een valse belastende verklaring heeft afgelegd.

De getuige had gezegd dat Bouterse betrokken was bij een transport van 474 kilo cocaïne dat in 1997 in de haven van Stellendam werd onderschept. Volgens Weski deed de getuige dit omdat hem door het Openbaar Ministerie hem toezeggingen had gedaan. Hij heeft zijn eerdere verklaringen nu bij de notaris herroepen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May