Pater P.K voorlopig in vrijheid gesteld
13 Jan 2015, 01:00
foto


Pater P.K., die kapitein is bij het Nationaal Leger, is voorlopig in vrijheid gesteld. Dit in afwachting van zijn verdere berechting. Starnieuws verneemt dat een van de redenen voor zijn voorlopige in vrijheid stelling is dat er geen vluchtgevaar bestaat.

P.K. wordt ervan verdacht dat hij een rekruut seksueel gemolesteerd zou hebben. P.K zou de seksuele handelingen hebben gepleegd op 30 december, thuis bij hem in Para. Hij zou de aankomende soldaat hebben bedwelmd.

De aangifte tegen de pater, die ter beschikking is van het bureau van de chefstaf van het Nationaal Leger, is op 5 januari gedaan. Hij is dezelfde dag ingesloten. De auditeur militair had zijn inverzekeringstelling verlengd. De rechter commissaris heeft besloten dat de militair, die geestelijk werk deed in het leger, voorlopig in vrijheid wordt gesteld. Hij moet ter beschikking blijven van de justitiële autoriteiten.

P.K. had enkele jaren geleden zijn functie als pater bij RK-Bisdom neergelegd. Hij was op zoek naar andere uitdagingen en maakte dit ook kenbaar bij zijn superieuren op het ministerie van Defensie en het Nationaal Leger. P.K besloot zich weer bij de kerk aan te sluiten. Nadat financiële onregelmatigheden werden ontdekt, is de pater voorlopig geschorst.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May