NPS, VHP en PL hebben voorlopig de beste kaarten op tafel
13 Jan 2015, 00:00
foto


De NPS en de VHP hebben de beste resultaten behaald uit de onderhandelingen die tot nu toe gevoerd zijn. Ook Pertjajah Luhur (PL) is best tevreden met wat er tot nu toe is bereikt. Deze drie partijen hebben met elkaar zo goed als beklonken om op het niveau van De Nationale Assemblee samen op te trekken. Het uiteindelijke resultaat moet uiterlijk donderdag duidelijk zijn. De VHP, NPS, SPA, DA91, PL, BEP en KTPI praten woensdag en donderdag verder.

De NPS-structuren van Paramaribo hebben tijdens een vergadering in Grun Dyari zaterdag hun tevredenheid betuigd met de resultaten die bereikt zijn tot nu toe. Starnieuws verneemt dat volgens de voorlopige resultaten de NPS vijftien plekken heeft op DNA-niveau. In Paramaribo heeft de NPS nu zes plekken, waaronder de eerste, de vijfde en de zeventiende plaats. De NPS is de enige partij in de samenwerking die in alle districten een kandidaat kan stellen.

De VHP heeft nu veertien plekken. In Wanica, Saramacca en Nickerie zal de kandidatenlijst door de VHP worden getrokken, terwijl in Paramaribo de oranjepartij ook een kandidaat heeft op nummer twee. De eerste plaats in Paramaribo is voor de NPS. In Wanica heeft de VHP nu vier plekken. In dit district wil BEP ook worden geaccommodeerd. Indien de BEP aan boord blijft, zal de VHP een plek op de lijst moeten afstaan.

De PL heeft tot nu toe tien plekken op de kandidatenlijst, waarvan twee in Commewijne. In dit district zal PL de lijsttrekker zijn. Ook de KTPI wil een plek in Commewijne. Partijvoorzitter Willy Soemita is sinds december uitlandig en keert dinsdag terug. Tot nu toe heeft de KTPI slechts de dertiende plek in Paramaribo. In Commewijne hebben de VHP en de NPS ook een plek. De BEP heeft volgens de kaarten die nu op tafel zijn acht plekken. In Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne zal BEP lijsttrekker zijn. De SPA heeft in Paramaribo plek nummer 12 en een plaats in Para. DA91 is op nummer 9 in Paramaribo. Op NPS, VHP en PL na zijn de andere partijen ontevreden over de voorlopige resultaten. Woensdag en donderdag worden er nog harde noten gekraakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May