Miranda: Iedereen moet zich aan de regels houden
11 Jan 2015, 20:30
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda onthult het verkiezingsbord van Paramaribo-Noordoost. (Foto: Raoul Lith)


Districtscommissaris (dc) tevens voorzitter van hoofdstembureau Paramaribo, Jerry Miranda, is druk bezig met de voorbereidingen voor de verkiezingen op 25 mei. “Dit wordt een goede verkiezing", meent hij. De dc zegt zijn werk te zullen doen op basis van de regels. Hij vraagt ook aan eenieder om zich aan de wettelijke bepalingen te houden.

“Het beleid over de verkiezingen wordt mede bepaald door het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). De wet geldt voor u maar ook voor mij. We gaan er hard aan werken dat iedereen de wet begrijpt. De instructies van het OKB gaan wij wel ter harte nemen.” Er zal volgens Miranda daarbij geen onderscheid gemaakt worden op basis van politieke kleur. De dc merkt op dat de regels even hard toegepast zullen worden voor de partij (NDP) die hem heeft voorgedragen. “De partij heeft me niet geplaatst om regels te omzeilen. De leiding zou me daarvoor niet terug kunnen fluiten, want ik ben geen vogel. Ik werk met de regels in de wet”, stelt Miranda.

We zullen ervoor zorgen dat iedereen op tijd hun vergunningen krijgt voor politieke vergaderingen. Normaliter is de aanvraagtijd een maand van te voren. Hij verwacht wel dat alles goed schoongemaakt wordt naderhand. Ook het zomaar opplakken van propagandamateriaal wordt net als overige reclame, niet gedoogd. Deze zullen worden verwijderd, zegt Miranda resoluut. De verkiezingsperiode is volgens hem een leuke tijd, maar er zijn ook regels.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May